Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


CUP Martorell - CiU Martorell malgasta 9.000€ públics en un ple extaordinari per

CiU Martorell malgasta 9.000€ públics en un ple extaordinari per aplicar l'augment de les taxes i preus públics


El passat dilluns 30 de juny, l'equip de govern va convocar un ple extraordinari per les 20h. Ho va fer a mig matí -9 hores abans- i per aprovar amb caracter d'urgència l'augment de taxes i preus públics.

L'alcalde i President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va argumentar que la urgència del ple era per poder aplicar el nou preu a les quotes del mes de setembre. L'equip de govern manté el discurs purament econòmic, gestionan els recursos econòmics de les martorellenques com una empresa privada i emparant-se al que anomenen "responsabilitat de govern". No dubten en dir que "no veuen cap sortida diferent a la pujada de taxes" i segueixen dient que es un dels municipis amb els preus més baixos, altre cop prioritzant aspectes econòmics i deixant de banda les polítiques socials.

Les taxes i preus públics van tornar a ser presents al ple, un cop aprovats de manera provisional en el ple del mes de juny, al haver rebut en el període d'exposició pública més de 80 al·legacions, per part de molts pares i mares usuàries de les llars d'infants, alguna usuària del CIES (Centre Integral d'Esport i Salut), i d'ICV i ERC. Totes les al·legacions van ser desetimades per l'informe tècnic del Director del Patronat Municipal de Servei d'Atenció a les Persones (PMSAP), el Secretari i l'Interventor. Durant el ple no es va esmentar cap paràgraf ni cap argumentació de l'informe tècnic.

Des de la CUP volem fer saber, que CiU Martorell no té cap intenció de trobar el diàleg ni amb la resta d'organitzacions polítiques representades o no al ple i menys encara amb la ciutadania. Aferrant-se a un discurs de responsabilitat política alhora de gestionar els recursos econòmics, però al mateix temps malgastan 9.000€ en un ple d'una hora de durada i amb un informe tècnic realitzat pel director del PMSAP, Valentí Santos, al qual -en el ple de juny de 2011- se'l va gratificar amb 6.000€ i un plus de 500€ mensuals.

L'assemblea de Candidatura d'Unitat Popular, instem a l'equip de govern i la resta de regidores del consistori a trobar altres vies de diàleg, per arribar a consensuar la pressa de decisions amb la participació que reclama la ciutadania.