Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


CUP Martorell - Des de la CUP de Martorell demanarem transparència de l'estat de

Des de la CUP de Martorell demanarem transparència de l'estat de comptes en el ple de maig


En el proper ple municipal, de dilluns 21 a les 20h, la Cup de Martorell serà present durant l'espai de participació ciutadana demanant transparència econòmica, denunciant el cost innecessari del ple extraordinari, i demanant explicacions sobre les actituds violentes del servei de seguretat contractat per als concerts de la Fira de Primavera.

El passat dilluns 14 de maig va tenir lloc un ple extraordinari, en el qual CiU i PP van aprovar la petició de crèdit a l’ICO per a poder pagar els deutes, fins a l'1 de gener de 2012, amb els proveïdors. Uns deutes que superaven els 4.000.000€, dels quals gairebé 3.600.000€ seran pagats a finals del mes de maig. Des de l'assemblea de la CUP de Martorell volem demanar a l'equip de govern que expliqui públicament quins són aquests deutes, en quantitat i concepte.

Demanem aquest exercici de transparència, ja que aquest crèdit segueix perpetuant la política del capitalisme i aportant diner públic als bancs. Ens volen fer creure que és l'única opció per a pagar als proveïdors, i no expliquen la mala gestió duta durant anys i que no han pressionat la Generalitat, que deu 2.400.000€ a Martorell. (Dades extretes La Bústia - Gener 2012 - Pàgina 3)

També volem que expliquin quina afectació econòmica vers a la ciutadania tindrà aquesta línia de crèdit. Cal tenir en compte que aquest crèdit implica que durant 10 anys les martorellenques haurem de tornar aquests 3.600.000€ més 1.100.000€ en interessos, fet que suposa fer més rics aquells qui ens han portat aquesta crisi. A més, l'aprovació del finançament s'ha fet en un ple extraordinari que, tot i haver durat 13 minuts, va suposar una despesa d'uns 8.900€. Fent un càlcul senzill... el seu cost va ser de 685€/minut!

Una altra qüestió que portarem al ple és l'actitud excessivament violenta i agressiva dels membres de l'empresa de seguretat contractada per als concerts de la Fira de Privamera. Preguntarem: Quina empresa de seguretat es va contractar? L'Ajuntament té constància de que membres d'aquesta empresa ha tingut aquest tipus d'actituds violentes durant la passada Fira de Frimavera?