Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


CUP Martorell - es manifesta per la llibertat de les vaguistes preses

L’Esquerra Independentista del Baix Llobregat es manifesta a Molins de Rei per la llibertat de les vaguistes preses


El passat divendres 1 de juny, a la plaça de l'Ajuntament de Molins de Rei, es va realitzar una concentració i posterior manifestació per demanar la llibertat d'en Rubèn i l'Andreu, empresonats per participar en la vaga general del 29M i la retirada de càrrecs per la resta de persones detingudes arran del 29M, així com per les que havien participat en els actes de rebuig al president José Ramón Bauzà, entre d'altres, a Mallorca i per a les represaliades arran dels fets de la Primavera Valenciana. L'acte estava convocat per l'Esquerra Independentista del Baix Llobregat, de la qual la CUP de Martorell i el Centre Social La Vila en formem part, i va congregar a unes 65 persones, les quals van recórrer els principals carrers del centre de la vila.

Aquesta convocatòria s'enmarca en un seguit de mobilitzacions que s'han dut a terme en nombroses viles i ciutats dels Països Catalans. El diumenge a les 12 del migdia, a la plaça Joan Peiró del barri de Sants (Barcelona), es va realitzar una manifestació unitària per exigir la llibertat de l'Andreu i en Rubèn, i se’n preveuen més.

De moment comptem amb vuit detinguts a Barcelona i rodalia i un a Reus en relació a la vaga general del passat 29 de març; quatre a Bunyola i dos a Manacor per les protestes contra la visita de José Ramón Bauzá; sis a Palma en relació a l'ocupació de la Conselleria d'Educació balear. I quatre més a la capital mallorquina per l'ocupació del consolat del Marroc. En total, vint-i-cinc detinguts al país aquesta setmana relacionades amb l'activisme i les protestes contra les polítiques socials, lingüístiques i educatives dels governs.

Tant el govern espanyol com els governs autonòmics estan perseguint de forma desproporcionada totes aquelles persones i organitzacions que lluitem per una societat més justa. En canvi, a l'hora de perseguir a banquers, especuladors i polítics corruptes tothom pot veure que no s'actua amb la mateixa intensitat. Per tot això demanem la llibertat sense càrrecs de totes les persones detingudes, moltes d'elles de l'Esquerra Independentista.

En aquest sentit, animem a tothom a participar de les properes mobilitzacions que es convoquin.