Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


La CUP de Martorell portarem al ple de juny una moció contra la repressió polici

La CUP de Martorell portarem al ple de juny una moció contra la repressió policial


En el proper ple municipal, de dilluns 18 a les 20h, la Cup de Martorell serà present durant l'espai de participació ciutadana presentant una moció contra la repressió policial als Països Catalans.

Els Països Catalans estem patint una crisi econòmica i social molt profunda i amb efectes molt durs per al conjunt de la població. Malgrat això, cap dels responsables d’aquesta crisi no ha assumit cap mena de responsabilitat política o penal. Tothom pot veure com ni els banquers que han especulat de forma fraudulenta ni els polítics acusats de corrupció no han patit una persecució tan dura per part de la Justícia com han patit altres sectors socials.

En canvi, la repressió policial i judicial s’ha incrementat de forma considerable contra totes aquelles persones i organitzacions que es mobilitzen i lluiten contra la pèrdua dels nostres drets nacionals i socials.

Els Mossos d’Esquadra han detingut més d’un centenar de persones i n’han empresonat més d’una desena, arribant a l'extrem d'acusar les detingudes de pertinença a organitzacions criminals. La repressió policial i política ha arribat a extrems com el cas de la Laura Gómez, secretaria d’organització de la CGT, imputada entre d’altres per haver creat un incendi, referent a la crema d’una capsa amb bitllets de mentida. I li demanen 36 anys de presó; També cal destacar la creació d’un web amb fotografies de persones per part del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que ha causat molta polèmica per la seva dubtosa legalitat. S’han inclòs fins i tot fotografies de menors d’edat, un d’ells de 15 anys.

L'últim cas de repressió ha estat avui mateix. Segueix la repressió contra els moviments de l'Esquerra Independentista (CUP i MDT), moviments sindicals no majoritaris (CNT) i mitjants de comunicació (Llibertat.cat) amb la detenció de 6 persones vinculades a moviments que treballen per la transformació social.

"Ni els banquers fraudulents ni els polítics corruptes han patit una persecució tan dura"