La CUP-NCG denuncia que la Generalitat hagi subvencionat amb 40.000 euros entitats antiavortistes

Els anticapitalistes insten al govern a deixar de finançar entitats que vulneren drets fonamentals de la població 

La CUP-NCG ha denunciat que el govern de la Generalitat hagi finançat la fundació antiavortista Pro Vida amb 40 mil euros els darrers dos anys de legislatura. Una informació a la qual han accedit després d’entrar preguntes al Departament de Drets Socials i que aquest els hagi justificat el finançament assegurant que les subvencions han anat destinades a: “atendre a infants i a adolescents en situació de risc, i a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones en situació de vulnerabilitat”. 

Pels anticapitalistes, no s’hauria de finançar “de cap manera” una entitat que vulnera els drets sexuals i reproductius de la població i encara menys sota un "fals pretext" d’un servei que hauria de garantir el mateix Departament. “Per garantir una vida digna, la població no s’hauria de veure obligada a sobreviure a base d'ajudes socials, però en qualsevol cas, si els governs no estan disposats a possibilitar vides dignes, les ajudes les ha de donar directament  l'administració pública”, en paraules de la diputada, Laia Estrada.

Els cupaires han criticat la “ineficàcia” de la conselleria de feminismes per modificar “totes les bases de subvencions per impedir que aquestes entitats que vulneren els drets humans puguin finançar-se amb diners públics”. Una demanda que ja fa temps que posen sobre la taula malgrat que la conselleria sempre respon que “ho estan treballant”.  “Els governs suposadament d'esquerres haurien d'impulsar polítiques que repartissin la riquesa i el treball, per tal de combatre la pobresa i l'exclusió social”, ha dit Estrada.

“Per garantir una vida digna, la població no s’hauria de veure obligada a sobreviure a base d'ajudes socials, però en qualsevol cas, si els governs no estan disposats a possibilitar vides dignes, les ajudes les ha de donar directament  l'administració pública”